Messut ja korukutsut lähestyvät kovaa vauhtia, joten korunäpertelystä on välillä siirryttävä pakkaushommiin. Koska korujen kuljettaminen vaatii korujen pakkaamista ja sitten taas purkamista, niin pikkumuovipussit eivät kuitenkin ole käytännöllisimmät tähän hommaan. Niinpä tein kultasepänliikkeet korulautoja muistuttavat korulaatat, jotka päällystin kankaalla. Sitten poikkesin Ikeaan hakemaan tarkoitukseen sopivia laatikoita ja homma tuntuu toimivan. Kankaan kiinnittämiseen kokeilin monta konstia ja lopuksi sitten viimeistelin laatat takaa ilmastointiteipillä:)

Ikeasta (ihana anti käytännölliselle sisustukselle) löytyi myös  kaikkea jouluaiheista kivaa. Metallihäkkyrä (joka on siis tarkoitettu joulukoristeille) tarttui mukaan ja siihen tulee koruja ja koristeitakin. Toivottavasti se messuille koristaa näyttävästi pöytääni. Häkkyrä on kuvassa vielä vajaa, kun koukkuja pitää vähän viritellä...

Niin ja pakkausta sitten. Messuja varten yritän kehitellä pakkaussysteemin. Koska korusetit eivät oikein organzapusseihin mahdu, niin nille pitäisi olla pahvilaatikot. Eilen googlettelin korulaatikoita, mutta nekin ovat aika pieniä ja usein nettikauppojen noutotuotteita (siis helmikaupoissa), joten laatikot sitten itse tekemään. Eli korusetit pakataan alla kuvassa olevan tyyppisiin laatikoihin, mutta kuten korutkin, jokainen pakkauskin taitaa olla oma yksilönsä.

Muita pakkausmatskuja on sitten läpinäkyvää pussia, paperipussia, nauhoja yms. Korvikset pakkailen pieniin läpinäkyviin pusseihin ja organzapussejakin käytän. Lisäksi yritän ehtiä tekemään muutamin koruaiheisia kortteja, joitan voi sitten halutessaan ostaa.

Lisäksi jos messujen jälkeen avaan pienen korujen joulumyynnin kotiin, niin korut on kiva saada lahjapaketteihin.

Postitse toimitettavat korujen lahjapaketointi on hieman haastavaa, mutta vaikka suuria pahvisia laatikoita ei kuoreen mahtuisi, niin toivomuksesta kyllä jotakin kehittelen.

Ja ne kuvat