Muutama sana korujen käsittelystä ja laadusta.
Koruja kannattaa käsitellä varoen, erityisesti lasihelmiä. Kokemuksesta voin kertoa, ettei niitä kannata pudottaa kivilattialle. Muutenkaan en suosittele niitä erityisesti viskomaan.
Yksi lamppulasihelminen koru putosi lattialle ja yhteen helmeen tuli halkeama ja koru sitten purkuun. Aina ei helmet pudotessaan hajoa, mutta jos korkeus on suuri ja vastassa röpelöinen lattialaatta, niin lasi on kuitenkin lasia.
Korujen hoidosta olenkin jo kirjoitellut jotakin tuohon blogin sivutekstiin ja se kannattaa lukea.
Sitten laadusta muutama sana vielä. Tuolta materiaalit kategoriasta näkee, miten korut teen. Avainnauhoissa käytän Beadalonin (valmistettu Usassa) 19 –säikeistä vaijeria, paksuudeltaan jo 0,38 tai 0,46. Se on kestävä ja taipuisa vaijeri ja sopii mielestäni hyvin juuri avainnauhoihin, kun ne päivittäin kaulassa killuvat. Yleensäkin käytän näitä vaijereita koruissa, mutta joskus myös saman valmistajan 7 säikeistä, joka ei ole niin taipuisaa, mutta mielestäni kanssa ihan hyvää.
Olen joskus miettinyt vaijereiden kestävyyttä, siitä kun koruntekijöiden piirissä paljon keskustellaan. Jokaisella on varmaan oma mieli vaijerinsa.
Tänään uhrasin hetken pienelle kokeelle, mitä korut kestävät. Testissä oli yksi avainnauha sekä rannekoru (kuvassa). Molemmat olivat purkuun menossa.  Rannekoru on alku ajoilta ja tehty 7-säikeiseen vaijeriin ja puristehelmet vain litattu kiinni, kun nykyään ne crimppaan pihdeillä pyöreiksi ja laitan vielä suojahelmen päälle.
Koru kesti kolmen kilon painon (pussissa on 2X 1,5 kilon käsipainot). Enempää en jaksanut pussiin sulloa. Eiköhän koruni ole riittävän kestäviä.
Avainnauha samoin kesti hienosti, mutta nykäisytestissä (nykäisijänä toimi ovenkahva) vaijeri katkesi. Nykyään avainnauhoissani on lisänä se heikoin lenkki, joka sitten tarvittaessa pettää. Toki tuo vaijerikin riittävästi nykäistynä katkeaa.
Olin tyytyväinen testini tulokseen. Koruni ovat kestäviä ja jokaisen vielä tarkistan uudelleen, kun laitan tuotelapun kiinni. Tämä on käsintehtyjen korujen etu – ne ovat kestäviä.
Testilabrana toimi pesuhuone, josta karanneet helmet olivat helppo poimia. Apuna toki pyyhe ja muovikassi.