Suunnittelu ja pujottelu on vain osa koruilua, vaikkakin se kivoin osa. Tässä muutama kuva siitä, kuinka teen korujen muita vaiheita.
Vaijereina käytän pääasiassa 19-säikeistä sekä myös 7-säikeistä. Olen mieltynyt Beadalonin vaijereihin.
 
Kun vaijeri on täyttynyt suunnitellusti helmistä, on aika ottaa kehiin kiinnityshelmet. Minä käytän kahta kiinnityshelmeä, vaikka tästäkin on monta mieltä ja osa käyttää vain yhtä. Nuo pienet putket ovat niin pikkuisia, mutta erittäin tärkeitä.
Käytän koruissani myös vaijerinsuojia, vaikka jotkut taas eivät näitä käytä. Minusta korusta tulee kauniimpi ja myös kestävämpi tämän pikkuosan kanssa. Joskus kyllä se ei istu koruun, esim. jos on kyse kaksirivisestä jutusta,  niin voi olla parempi jättää se pois.
Tämän jälkeen tulevat sitten kehiin pihdit, joilla voi ne pienet kiinnityshelmet puristaa kiinni vaijeriin ja pyöristää kauniiksi.
Tämän jälkeen laitan yleensä kiinnityshelmien päälle joko tipan liimaa tai lakkaa suojaamaan niitä.
Sitten esiin astuvat toiset pienet, mutta tärkeät osat eli kiinnityshelmen päällyshelmet. Näitäkin kuluu paljon ja ne on aina lopussa. Ne kiinnitetään taas toisenlaisilla pihdeillä.
Kun laitan kiinnityshelmet toiseenkin päähän ja kaikki muutkin systeemit, niin samalla laitan myös lukolle vastakappalerenkaan.
Lukon sitten kiinnitän avorenkaalla. Kun molemmat päät ovat käsittelynsä saaneet, on koru valmis.
Tämä on minun tapani tehdä koruja ja tämä on vain yksi monien joukosta. Enpä ollut muuten koskaan aiemmin kiinnittänyt huomiota korujen kiinnityksiin yms. ostaessani niitä. Nyt tulee  katsottua monia yksityiskohtia tarkemmin.