MUUTAMA VINKKI, JOILLA KORUSI SÄILYVÄT KAUNIINA PIDEMPÄÄN
 
Hapettuminen aiheuttaa hopeoitujen korujen tummumista, joten ne olisi hyvä säilyttää ilmatiiviissä pussissa tai rasiassa. Korut on myös hyvä säilyttää erillään, jotteivät ne naarmuttuisi. Vaijeriin tehtyjä koruja ei kannata pitää pienessä kasassa, jotta vaijeriin ei tulisi vääntymiä.
Älä kastele koruja, poista korut ennen suihkua, uimista, saunaa jne.
Korujen pinta ei myöskään pidä parfyymeistä, hiuslakasta, voiteista, hiestä, liasta jne. Pue korut ylle aina viimeiseksi ja meikkaa, laita hiukset ja laita parfyymi ennen sitä. Jätä korut kotiin, jos lähdet hikilenkille.
Käsittele lasihelmikorujasi hellästi. Pudotessaan lasiset helmet saavat helposti säröjä.
Voit koettaa puhdistaa mahdollisia tummuneita korunosia varovasti, mutta vältä hankaamista, jotta mahdollinen päällyste ei kulu. Kulumista varten olen suojannut suuret metalliosat, kuten riipukset, metallilakalla, mutta tämäkään keino ei valitettavasti suojaa kulumista vastaa ikuisesti.

Avainnauhoissa tulee huomioida se, että ne eivät kestä sellaista käsittelyä kuin esimerkiksi tavalliset avainnauhat: vaijeri ei pidä vääntelystä ja lasiset helmet saattavat rikkoutua helposti. Vaikka avainnauha onkin jokapäiväisessä käytössä, tulee kuitenkin muistaa, että se on myös koru.